xyz12.jpg

Vi skal passe på planeten. Vi skal sørge for at tænke over, hvordan vi generelt kan leve et mere bæredygtigt liv. Hvis du er vild med fisk og gerne vil passe på naturen, så bør du i høj grad overveje at spise bæredygtig fisk. Det er sundt, det beskytter verdenshavene og så bidrager det til at undgå katastrofer for både fisk og fiskere. Bliv klogere på, hvorfor du bør spise bæredygtig fisk nedenfor. 

Fiskeri

Beskyt verdenshavene

Det er de færreste, der går ned i supermarkedet og vælger bæredygtig fisk, hvis de i dagens anledning skal have fisk til aftensmad. Men faktisk er bæredygtig fisk til fordel for naturen og ikke mindst den klimakrise, vi står over for nu og i fremtiden. Hvis du holder meget af at spise fisk og gå rundt i naturen, så er bæredygtig fisk noget, du bør overveje i fremtiden. Hvis du selv fisker og fanger din aftensmad, så er du allerede godt på vej. Der er nemlig en lang række fordele ved at tænke over, hvorvidt fisken er bæredygtig eller ej. Dem får du her. 

Noget af det første og vigtigste ved at vælge bæredygtig fisk, det er, at vi på den måde bevarer fiskebestande og de leveområder, som fiskene svømmer i. På nuværende tidspunkt er havenes økosystemer nemlig under et stort pres. Der bliver fisket for meget, og de metoder, fiskene bliver fanget på, er dårlige. Det gør blandt andet, at både fisk og skaldyr er truede. Det går i sidste ende ud over de forskellige kystfisker-samfund rundt omkring i verdenen. Derfor beskytter du verdenshavene, når du køber bæredygtig fisk, fordi der er tale om gode vilkår. 

Bjerge

Grundige vurderinger

For at finde bæredygtig fisk, skal du lede efter MSC-certificerede fisk eller grønne ASC-mærker. Faktisk er der et stort udvalg inden for bæredygtig fisk – det handler bare om at lede, når du står i dagligvarebutikken og skal vælge de helt rigtige. Når du køber bæredygtig fisk, så ligger der meget grundige vurderinger bag certificeringen. Fiskerierne skal nemlig leve op til en række krav. Her gennemgår eksperterne fiskerier for at være sikker på, at der er tale om et miljømæssigt og bæredygtigt fiskeri. 

Det er ikke noget, der bare lige sker fra den ene dag til den anden. For at blive MSC-certificeret, kræver vurderingerne helt op til 18-måneders gennemførelse. Først her kan de respektive fiskerier godkendes alt afhængig af eksperternes afgørende vurderinger. Hvis du generelt vil vide mere om bæredygtige løsninger for verdenshavene, kan du læse mere på https://biosafe.dk/andre/wolt-2/.