xyz12.jpg

Hvis du skal på jagt eller fisketur i udlandet, har du så muligheden for at få hjælp, hvis uheldet skulle være ude og bilen går i stå i vejkanten midt i ødemarken? De fleste af os har et vejhjælp abonnement, men har du styr på, hvad det dækker?

Skal du til udlandet i bil er det en rigtig god ide at tage lidt tid til at gennemgå både forsikringer og andre aftaler, der kan blive brug for på turen. Dit vejhjælp abonnement er en af de ting, men alligevel er det noget af det vi er dårligst til at få tjekket igennem og det er uheldigt, hvis der skulle opstå et behov for hjælp af den slags.

solnedgang over mark

Hvad er vejhjælp?

Når du vælger at betale til et abonnement hos firmaer som Falck Vejhjælp, FDM Vejhjælp eller SOS Dansk Vejhjælp, så betyder det, at du sikrer dig på samme måde som ved en forsikring. Vejhjælp sørger for, at der ikke opstår store og uventede udgifter i forbindelse med at din bil går i stå eller er involveret i et uheld.

Hvor et forsikringsselskab går ind og hjælper med at dække skaderne kan vejhjælp sørge for transport videre af både dig og din bil, hvis den er gået i stå. Det er din forsikring for, at du ikke ender med at hold i vejkanten og skulle gå til den nærmeste tankstation for at ringe efter hjælp.

Du kan læse meget mere om, hvad vejhjælp er på biloplysninger.dk

Hvem tilbyder vejhjælp i Danmark?

I Danmark har vi tre store firmaer indenfor vejhjælp, der hver tilbyder både hjælp i enkelte situationer og abonnementer, der holder dig forsikret i alle situationer. Det drejer sig om:

  • Falck Vejhjælp
  • FDM Vejhjælp
  • SOS Dansk Vejhjælp

Alle tre er store og veletablerede firmaer, der giver en god service og har abonnementer, der indeholder mange forskellige muligheder for at sikre dig der, hvor du har bruge for det og i det omfang du mener, at det giver mening for dig.

Rigtig mange tror fejlagtigt, at vejhjælp er inkluderet i enten bilforsikringen eller ulykkesforsikringen, men det er ikke tilfældet og derfor er det altid vigtigt, at du gennemgår dine policer inden du tager afsted.

fikseri

Hvad dækker vejhjælp?

Når du vælger, hvem der skal stå for din vejhjælp, handler det om at undersøge, ikke bare hvem, der kan give ding det billigste tilbud, men også hvem, der  har de betingelser, der lever bedst op til dine behov og ønsker. Rejser du meget, så er det helt klart vigtigt, at der er god og sikker dækning i udlandet – vær opmærksom på, at det ofte kun gælder indenfor EU og, at du skal træffe andre foranstaltninger, hvis du skal rejse ud af EU og ønsker dækning.

I bund og grund dækker de tre firmaer dog det samme, så du kan med roligt sind bestille din vejhjælp hos dem du synes bedst om.

Vil du gerne vide mere? Så kan du læse om vejhjælp på autohjælpinfo.dk