xyz12.jpg

2018 er et år og en tid med megen snak om ligestilling. Helt forståeligt og helt på sin plads. Men somme tider kan det altså være rart og nødvendigt at finde sin indre mand og bruge sin tid på det man har allermest lyst til uden tanke på kæresten og huslige pligter.

For at kunne være den bedste familiefar, mand, ven, kollega, kammerat eller hvilken rolle du ellers udfylder igennem livet, så er det vigtigt, at du er i ét med dig selv og får udlevet dine drømme. Du skal stimuleres i løbet af ugen og i weekenderne, og hobbyer for mænd er ofte det tiltrængte pusterum, hvor indespærrede følelser eller energi kan slippes løs.

Hvis du savner inspiration eller blot leder efter nye udfordringer, så læs med her og find ud af, hvilke hobbyer andre mænd har stor fornøjelse af i disse tider.

Udlev din indre eventyrer

Hobbyer hjælper på sundheden. Både mentalt og fysisk kan du får det bedre med en god hobby, så det er faktisk ret vigtigt at finde sig noget interessant at kaste sig over. Forskning har blandt andet vis at seks minutters læsning nedsætter ens stressniveau med 68 procent. Årsagen er højst sandsynligt, at man får en lille pause fra hverdagens bekymringer og gøremål, og kun skal fokusere på én ting.

Læsning er altså ganske godt, og er også en populær aktivitet for både mænd og kvinder, men hvis du har brug for en større energiudfoldning er der mange muligheder, som er blevet tiltagende populære i de seneste år.

Adventurerace, orienteringsløb, mountainbike, klatring og kajak er en række aktiviteter, der har fået mange i gang med bevægelse og motion. Siden starten af 00’erne har en bølge af adventureraces bredt sig rundt i landet og det er en ekstremt god måde at få en masse kilometer i benene, uden at man tænker så meget over, hvor meget man laver. Find en god træningsmakker og kom i gang, så har du et godt projekt med et klart mål, hvilket tiltaler mange mænd.

Lev det simple liv

Jagt og fiskeri er andre hobbyer for mænd, der har fået større og større tilslutning gennem de seneste år.

Roen der sænker sig, når man har fundet sit jagtspot, og blot skal sidde og vente på dyret i stilheden midt i en rolig skov er helt fænomenal og rigtig god træning for koncentrationen. Det er mental stimuli, når det er bedst.

Fiskeri virker på samme måde. Når snøren er i vandet, skal man ikke andet end vente, og måske sidde og snakke med en god makker.

Følelsen af selv at jage, fange og efterfølgende tilberede sin mad virker for mange rigtig godt, og bringer mange i bedre forbindelse med sig selv. Man finder en ro, når man bearbejder dyret.

Med en god hobby får du batterierne genopladet, så det er bare med at komme afsted ud af døren og få prøvet lidt forskelligt af, indtil du finder den perfekte fritidsbeskæftigelse.