xyz12.jpg

Man bliver aldrig for gammel til at klæde sig ud, og derfor er det altid fedt med en kostumefest. Vi holder ikke så ofte fester med udklædning – måske fordi det kræver lidt ekstra planlægning, men også fordi det måske kræver lidt mod at kaste sig ud i det. Hvis du gerne vil holde en fed kostumefest, kan du læse videre her for at få nogle ideer til, hvordan du gør.

Sejlervenner

Vælg tema efter din venner

Kostumefester er mest vellykkede, hvis der er et tema. Det gør det også lettere at pynte op, hvis du har en ramme at holde dig inden for. For at sikre dig at dine venner er med på ideen, kan det være en god idé at vælge et tema, som du ved, de vil synes er sjovt. 

Er du for eksempel sejler og har en del venner i forbindelse med det, kan du holde en kostumefest med matrostema. På den måde sørger du for, at i har noget til fælles, når du vælger tema. Det kan på den måde være, at selv de venner, som ikke gider klæde sig ud, kan blive fristet til at investere i et kostume. Find fine matros kostumer her.

Pynt op 

Som nævnt er det en god idé at vælge et bestemt tema, så du har mulighed for at holde det gennemført, når det kommer til pynten. For eksempel kan du pynte op med reb og klippe forskellige ting ud af karton til matrosfesten. En idé kunne være at holde farverne i blå og hvid, og du kan finde serpentiner og servietter i de farver.

Sømandsflasker

Gør festen gennemført 

Det er ofte i detaljerne, de fedeste ting ved en temafest ligger. Du kan for eksempel forsøge at skaffe live musikere noget af aftenen, som spiller klassisk sømandsmusik. Har du en mand med en harmonika i matrostøj, som kan spiller under maden, er det en virkelig god detalje til en fest med matrostema.

Menuen til festen kan også være et sted, hvor du gør noget ud af det med ekstra detaljer. Det kan være, at der er noget bestemt mad i altid spiser, når i er på båden, så hvis du serverer det, er det også en god måde at gøre festen intern på. Med hensyn til drikkevarer kan du måske være heldig at finde nogle flasker af gammelt rustikt udseende, så det ligner nogle flasker, du kunne have fundet ombord på et ældre skib.