xyz12.jpg

Stresser du rundt i hverdagen, og føler du ikke du har tid til dig selv? Så hop i et par overalls og støv tålmodigheden af – det er fisketid.

Er du dog ikke en garvet fisker, er det godt at have lidt styr på de nogle helt generelle fisketips først, såsom hvor du kan finde hvilke fisk henne, hvilket udstyr du skal bruge etc. Er du interesseret i at få svar på dette, så læs mere her.

Fiskeri

Hvorfor overhovedet fiske?

Måske undrer du dig over, hvorfor du lige skulle vælge fiskeri, og ikke fx lægge en kabale. Fiskeri giver dig tilfredsstillelse på så mange forskellige planer – noget en kabale fx nok ikke ville kunne gøre.

Du får trænet din tålmodighed en hel del, når du står på badebroen eller sidder på båden, og ikke har andet for en at vente. Vente på at en fisk bider sig på. Da det kan ske hvert øjeblik, bliver du tvunget til at lave ingenting men forblive fokuseret, og ikke bare begynde at gøre alt mulig andet. Denne evne til blot at lave ingenting, kan det argumenteres for at vi har mistet i den teknologiske tid vi lever i, og føler du dig stresset kan det være rigtig sundt, at tage et skridt eller to væk fra det og tættere på naturen.

Udover din tålmodighed bliver adrenalinen virkelig sparket i gang, når fisken så endelig bider. Så skal det pludselig gå stærkt, men du skal samtidig kunne holde overblikket og slå koldt vand i blodet.

Hvor finder du fiskene?

Da Danmark er et lille land og vi er omgivet af vand, har du højst sandsynligt et lækkert fiskested lige rundt om hjørnet. Selv hvis du bor i København og omegn, ligger der kun en times kørsel fra storbyens midtby, Isefjord. Især Vellerup Vig er et populært fiskersted for både mænd og kvinder. I disse sjællandske farvande finder du ofte fisk såsom havørred, skrubber eller hornfisk. ’

Bor du på lækre lille Fyn har du masser af vand at vælge imellem. Hele Nordfyn kan man faktisk finde listet som en fremragende fiskeplads. De fisk der svømmer rundt om hele Danmarks midterbarn er også masser af havørred, torsk, markral, fladfisk og mange flere.

Fiskeri

Gode gamle kong dryptud skal da heller ikke snydes for fiskeriet. Langs Jyllands kanter kan man blandt andet ved Silkeborg søerne få tiden til at gå ved at fiske efter geder, sandart eller aborrer.

Husk alt udstyret inden du bliver nødt til at vende bilen

Er du meget glemsom og har du en fisketur der venter lige omkring hjørnet? Er du lidt stresset over alt det du skal huske? Det kan også være svært hvis man er helt ny til fisker-verdenen, at finde ud af om man nu engang får det hele med. Du er dog så heldig at du her kan finde en tjekliste over de vigtigste ting at have med på sin fisketur.

  • Fiskestang med alt hvad det indebærer (hjul, line og endegrej)
  • Madding
  • Fangstnet
  • Filtreringskniv hvis du vil klargøre aftensmaden
  • Multitool
  • Godt med tøj

 

Du er nu godt klædt på til din næste lækre fisketur. God fornøjelse!