xyz12.jpg

Friluftslivet er for alle der elsker naturen. De tilhørende interesser vil typisk være jagt, fiskeri og trekking. Disse ”sportsgrene” kan kombineres eller udføres hver for sig, og er for alle. De har det tilfælles at de udøves udendørs og inkluderer alle i samfundet.

Ikke afhængig af hvem du er

Alle der elsker naturen kan benytte den på den ene eller anden måde. Skal du fiske kræve det naturligvis tilladelse ligesom jagt kræver jagttegn, men i princippet er der adgang til dette for alle myndige personer. Friluftslivet er ikke afhæng af hvem du er, hvilket køn du har, din sociale og økonomiske status, din etnicitet eller lignende. Kærligheden til naturen og det at komme ud i den forener mennesker og deler dem ikke op. Det er derfor lige meget om du er direktør i et konglomerat eller ufaglært på kontanthjælp – alle kan være med og få noget ud af det. Sporten kan være dyr, men den kan også være meget billig. Det handler om måden hvorpå du sammensætter aktiviteterne, hvor du gør det og hvordan du gør det, og ikke så meget hvem du er.

kysten

 

Kan tilpasses den enkeltes behov og muligheder

For at eksemplificere ovenstående i forhold til at friluftslivet og dertilhørende sportsgrene er for alle, kan fx nævnes at trekking kan foregå alle steder, også i lokalområdet. Der findes mange sheltere rundt omkring i Danmark, som man gratis kan benytte. Ligeledes kan man vælge at fiske i den lokale sø eller tage på storvildtjagt i Sydafrika. Det handler i bund og grund om hvordan du sammensætter aktiviteterne i forhold til dine behov og muligheder. Der er hverken en rigtig eller en forkert måde at gøre det på, men det handler om at nyde naturen på den måde man bedst kan og vil. Er man interesseret i friluftslivet skal man derfor ikke tøve med at komme i gang. Det kræver ikke meget at starte op, og man kan starte ud i det små med vandreture, overnatning i telt, eller lignende.

vand

Tag gerne hele familien med og gør det til en livsstil

Ikke alene forener friluftslivet mennesker på tværs af køn, etnicitet, alder og social status. Det har ligeledes potentiale til at forene mennesker internt i en familie. Dette gøres ved at starte en hobby sammen der tager sit udgangspunkt i friluftslivet. Hvis alle medlemmer af familien er med på det, kan det være kilden til mange gode minder og aktiviteter. Man kan ligeledes gå fra at have en hobby som fx fiskeri og til at gøre hele friluftslivet til en livsstil, der knytter jer tættere sammen som familie.