xyz12.jpg

Når man har fået et lille barn, er det vigtigt at holde både barnets sind og krop i gang nærmest fra start. På denne måde fremmer du barnets kognitive og fysiske evner tidligt og barnet får derfor en god start på livet. Der er mange aktiviteter, der kan være brugbare og gavnlige for babyen som for eksempel forskellige sange, lege og babyrytmik, som har vist sig at gøre underværker for barnets psykiske og mentale velvære samt evne til at lære og tilegne sig færdigheder hurtigere. Man kan også inkorporere forskellige former og farver i leg, som barnet kan genkende fremover.

Flotte former og farver

Som sagt behøver man ikke at kaste sig ud i noget meget komplekst i forhold til opbygningen af barnets kognitive evner, især ikke når barnet er meget lille. Man skal hellere holde sig til det der mere forståeligt og visuelt tiltrækkende for barnet, som for eksempel farverigt legetøj i forskellige former, som det for eksempel i leg kan få til at matche. Allerede på denne måde aktiverer man adskillige dele af hjernens kognitive og visuelle centre, der er afgørende for barnets videre udvikling som lille. Det er helt essentielt, at man som forælder er opmærksom på, hvad der kan være gavnligt og skadeligt for et barn i sådan en ung alder.

Gymnastik for hjernen

Et lille barns hjerne er en meget sårbar sag, der også er meget modtagelig over for alle slags sanseindtryk. Derfor skal der heller ikke meget til for at barnet hurtigt bliver overvældet af for eksempel for meget lys og alt for mange lyde. Det anbefales, at man holder aktiviteterne korte, så de både gør indtryk og virker, men heller ikke overvælder barnet. Med små børn kan relativt simple øvelser og aktiviteter gøre en stor forskel for barnets udviklingen, som for eksempel babyrytmik, hvor man sætter barnets krop i gang og forbedrer dets overordnede koordination. Ved at opleve verdenen gennem mere musik og bevægelse kan barnet også blive mere bevidst om sin egen krop.

Rytmiske aktiviteter gør en forskel

Ikke alene med at barnet udvikler sine mentale og fysiske evner med kognitive og fysiske aktiviteter, du bliver samtidig også tættere knyttet til barnet gennem disse aktiviteter, hvilket også har en helt essentiel indflydelse for det lille barn. Når du som forælder selv er med til aktiviteter som babyrytmik vil I begge opleve glæden ved bevægelse, rytmik og sang sammen. Udover at skærpe barnets motoriske evner, danner babyrytmik blandt også grobund for samvær sammen med andre børn, som er sociale færdigheder der vil vise at give pote for barnet senere i livet, når det skal starte i vuggestue og børnehave. Du kan læse meget mere om fordelene ved babyrytmik på hjemmesiden https://pernilles-boerne-babyrytmik.dk/ for mere information.