xyz12.jpg

Du forbinder nok din klassiske leverpostej med svinekød. Men vidste du, at du faktisk kan lave en virkelig lækker og smagfuld udgave af leverpostejen med lever og spæk fra gæs og ænder? På den måde kan du også kombinere to passioner: jagt og madlavning.

Gåse- og andeleverpostej er den perfekte måde at kombinere dine to passioner på, da gæs og ænder er relativt nemme at få fingre i, og selve processen med at lave leverpostej heller ikke er den sværeste.

rifel

Gå på jagt

Først og fremmest skal du selvfølgelig have fat i et par gode ænder eller gæs. Da jagttiderne generelt ikke tillader dig at jage gæs og ænder hele året, kan du heller ikke lave den lækre gåse- eller andepostej hele året – medmindre du selvfølgelig er forudseende nok til at fryse en masse ned, så du kan nyde lækker postej hele året.

Jagttider for ænder og gæs ligger generelt efter 1. september og året ud – for de fleste gæs’ vedkommende kan du jage indtil 31. januar (dette gælder dog ikke grågås, som du kun må jage i august).

Tjek jagttiderne ud, tag ud med gutterne og få fat i så mange ænder og gæs, du kan, så du kan fyld fryseren op derhjemme.

Tilberedning

Når du kommer hjem, skal du fjerne lever og spæk fra ænderne og gæssene. Først hakker du lever, så spæk og til slut hakker du løg. Brug en kødhakker, så du får så pænt og finthakket kød som muligt. Bland det sammen med blandt andet bacon, mælk, æg, mel, salt og peber og brug en håndmixer til at røre det sammen. Du kan se den fulde opskrift her.

Lav endelig en masse leverpostej, da postejen kan fryses ned og gemmes til madpakkerne. Du kan også vælge løbende at lave postej, så du hele tiden får dejlig varm, frisk leverpostej.

Spis

Leverpostej spises traditionelt på rugbrød. Suppler meget gerne med stegt bacon, smørristede svampe og dejlige krydderurter. Eller lav den traditionelle madpakke-variant med enten frisk eller syltet agurk ovenpå.

komfur

Brug leverpostejen til den årlige julefrokost eller smid den i børnenes madpakke – nap en skive franskbrød med hjemmelavet leverpostej til natmad eller smør den på rundstykket søndag morgen.

Lav gerne noget ekstra, så du kan give dine jagtvenner en portion også – de har trods alt været med ude og vente på den helt rigtige and og gås, og de fortjener lidt ekstra lækkert. Derudover bør du under alle omstændigheder gemme en enkelt portion til året efter, hvor I skal på jagt igen. Her kan du smøre madpakker med leverpostejsmadder, som I spiser på jagtturen – den optimale måde at blive virkelig motiveret for at fange flere gæs og ænder.