xyz12.jpg

Er man interesseret i at få jagttegn, skal man virkelig ville det. Det kræver nemlig mange timers arbejde, vil man gå på jagt. Man skal kunne bevise, at man er et fornuftigt og ansvarligt menneske. Samtidig er der en masse viden, man skal have styr på.

Der er blandt andet et sæt jagtetiske regler, man skal kende til. For at få et jagttegn, er der to prøver, man skal gennemføre. Som med et kørekort, er der både en skriftlig og praktisk prøve. Og disse er bestemt ikke nemme.

Hvad kræver det for at få et jagttegn?

Til at starte med, skal man være fyldt 16 år. Dernæst er der jagtprøven. Denne består som sagt af en skriftlig og en praktisk del. Den skriftlige del består af 40 spørgsmål vedrørende jagt og vildt. Vil man bestå, skal man svare mindst 36 rigtige. Det er altså hele 90 procent. Man skal i den grad læse op på lektien. Mange mennesker går på aftenskoler og lignende. Her kan de nemlig lære alt det, de har brug for.

Vildsvin_jagt_tegn

I den praktiske del, er der også meget, man skal have styr på. Man skal vise, at man kan behandle et skydevåben ordentligt. Dette gælder både ved færdsel, men også i forhold til skudafgivelse. Disse ting er nemlig meget, meget vigtige. Samtidig opstilles der også vildtfigurer, som man skal forholde sig til. Her skal man bedømme om skudafstanden til disse figurer er forsvarlig.

En stor del af at gå på jagt, er nemlig det moralske. Som jæger vil man til hver en tid sørge for, at dyrene ikke lider. Selvom jagt simpelt sagt handler om at skyde dyr, er man aldrig ligeglad med dem. Tværtimod holder jægere som regel meget af dyr, og sørger for, at dyret behandles ordentligt. Både før og efter det er nedlagt.

Hav altid styr på jagttiderne

Selv efter man har fået sit jagttegn, er der meget man skal læse op på. Heriblandt jagttider. Når det kommer til jagttider, er der tre hovedkategorier: fugle, pattedyr samt invasive arter. I hver kategori, er der flere underkategorier. Har man planer om at gå på jagt efter råbuk, kan man måske godt nøjes med kun at undersøge reglerne for denne.

Så længe man kun holder sig til dette dyr. Har man kun råbuk i tankerne, behøver man ikke at læse op på reglerne om blisgåsen. Er dette tilfældet, er det dog vigtigt, at man så kun holder sig til det man har læst op på.

jagt_tegn

Der kan til hver en tid ske revision af jagttider. Det vil sige at man altid skal orientere sig. Måske har man været på jagt for to måneder siden. Så nytter det altså ikke noget, at man forholder sig til hvordan reglerne var på det tidspunkt. For er reglerne blevet ændret, har man altså et problem. Selvom man har taget sit jagttegn, kan man altså godt få det frataget igen. Bliver man dømt for vold eller brud på våbenloven, kan man godt få frataget sit jagttegn. Man skal ligeledes altid huske at medbringe sit jagttegn under jagt.