xyz12.jpg

Det er sundt at komme ud hver eneste dag og få frisk luft. De fleste af os sidder meget inden døre i løbet af ugen. Det kan være på jobbet, og når vi skal hjem og koble af foran fjernsynet. Derfor kan det være en rigtig god ide at finde en hobby der foregår udendørs. Heldigvis er der mange hobbyer der primært er ude i det fri. Blandt andet jagt og fiskeri.

Frisk luft gør lægen fattig

Ja sådan lyder ordsproget. Det holder godt nok ikke 100% i dagens Danmark, fordi vi ikke betaler for at gå til lægen, men alligevel er der en stor sandhed i ordsproget. Det er nemlig sådan at frisk luft er rigtig sundt for os mennesker.

Det er specielt vores mentale helbred når får et boost når vi husker at komme ud i den friske luft. Men sollyset fremmer også vores produktion af D-vitamin, der blandt andet er med til at styrke vores tænder, muskler og knogler. Generelt er D-vitaminen også med til at styrke energiniveauet, så hvis du ofte føler dig energiforladt, kan det være du skal komme mere ud i løbet af dagen.

fisk

Sollyset får os også i bedre humør. Der er noget der hedder serotonin, et slags lykkehormon. Når vi er ude i frisk luft og dagslys stiger niveauet af serotonin, og så bliver du ganske enkelt i bedre humør. Det er bevist at folk der opholder sig meget ude i dagslyset, har mindre risiko for at blive ramt af eksempelvis vinterdepression.

Samtidig bevæger du dig også helt automatisk mere når du er udendørs end når du er indendørs, og selv kortere gåture i et raskt tempo kan være med til at holde kroppen både sund og slank, samtidig med at du får frisk luft og sollys. En ren win-win situation.

Jagt og fiskeri

To hobbyer der udelukkende foregår udendørs er jagt og fiskeri. Det siger sig selv. Det er ikke mange laks du fanger i badekarret, og det er nok også begrænset hvad du finder af rådyr og kaniner i din spisestue, så du er simpelthen nødt til at komme udenfor.

Både jag tog fiskeri bliver mere og mere populært, både blandt unge og gamle og mænd og kvinder. Hvis du gerne vil fiske er der ikke som sådan nogen uddannelser eller godkendelser du skal igennem, du skal bare have det rigtige udstyr og selvfølgelig tjekke op på om det er tilladt at fiske i den sø du gerne vil fiske i, samt reglerne for den enkelte sø.

fiskeri

Er det jagt du er blevet bidt af, skal du lige have dig et jagttegn før du kan gå i gang. Jagttegnet er nemlig nødvendigt for at du må eje et jagtvåben. Samtidig skal du også være fuldt ud klar over alle regler når du ejer våben, samt regler omkring hvilke dyr der må skydes hvornår osv.

Lån penge til din hobby

Både jagt og fiskeri kræver specielt udstyr. Fiskestang, jagtvåben, ordentligt fodtøj og tøj osv. Hvis du generelt har en sund økonomi, men mangler lige det sidste sådan at du kan komme i gang med din nye hobby, kan du vælge at tage et kviklån.

Du skal bare huske at være opmærksom på at renterne ofte er højere på et kviklån, end på et almindelig lån i banken, men hvis du blot er opmærksom, og husker at finde ud af alle detaljer omkring lånet, kan det være en smart måde hvorpå du hurtigt kan låne penge til jagt og fiskeri.