xyz12.jpg

Ligesom alt andet er jagttrofæerne også blevet digitale. Selvom der stadig er jægere, der tager gevirer, hoveder eller sågar hele dyr med hjem, for at få dem udstoppet, er det efterhånden nok for mange jægere at tage en selfie med det nedlagte bytte.

Men alle jagtselfies er ikke skabt lige. Her får du historien bag tre af dem der gik viralt.

Jagtselfie på tøseturen

I november 2018 gik et billede af den professionelle jæger Larysa Switlyk viralt. Det skabte furore i England, da hun efter at have nedlagt en ged nær byen Norfolk, poserede foran det døde dyr med et blodigt stykke sexlejetøj i hånden.

Jagtturen var en tøsetur, de skulle fejre en venindes 30-års fødselsdag, men efter sigende fik flere af deltagerne nok af Larysa, og forlod selskabet inden jagtturen var afsluttet.

Nogen har sågar gisnet om, at hele misæren skulle være et mediestunt, for at reklamere for en sex dating app, men den teori afviser Larysa.

dådyr

PETAs jagtselfie

Nu skulle man ikke tro, at PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) skulle stå bag en af de mest virale tendenser indenfor jagtselfies, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Det hele startede i 2017, da PETA udgave en ramme til Facebook, som brugere kunne lægge over deres profilbilleder, med teksten ”shoot selfies, not animals”.

Kampagnen blev hurtigt opfanget af en gruppe jægere, der i lang tid postede billeder af dem selv med deres nedlagte bytte, og lagde PETAs facebookramme henover billederne.

Jagtselfien hvor ingen dyr kom til skade

Tilbage i 2015 gik en jagtselfie viralt, til trods for at det teknisk set slet ikke var en jagtselfie. En jæger i Syracuse i New York havde brugt det meste af dagen, på at spore en hjort, men da han endelig nåede frem til hende, var hun ikke alene.

Fordi hjorten havde sit kid med sig, valgte han at lade hende leve. I stedet tog han en selfie af sig selv i camouflage, med hjorten og hendes kid græssede i baggrunden.

jagt med hund