xyz12.jpg

Er du vild med at gå på jagt er du formentligt også vild med at opleve naturen. De færreste som elsker at gå på jagt har for eksempel problemer med dårligt vejr. De nyder naturen så meget, at det slet ikke betyder noget, at der af og til kan være dårligt vejr. For at gå ud og mærke terrænet under vandrestøvlerne er det hele værd.

Er man i forvejen vild med at trekke vil man hurtigt kunne få endnu en hobby når man er ude og nyde naturen, nemlig jagt. Det er nemlig en af de ting, som man kan gøre og bruge lang tid på.

Klæd dig godt på til jagt og vandring

Sidder du inde det meste af dagen og arbejder for eksempel på et kontor har du formentligt ikke så meget brug for praktisk tøj. Det du har på skal blot kunne bruges de meter du går til og fra bilen. Har du derimod et meget aktivt liv er du nødt til at have godt tøj. Nyder du at gå på jagt af og til er det for eksempel yderst vigtigt, at du har godt tøj på. For det kan meget hurtigt blive til en hel dag i skoven og det kræver både, at man er varm og tør hele dagen.

Mange ved hvordan jagttøj ser ud da det er meget udbredt, at man går med en helt særlig form for tøj. Der er forskellige aspekter ved denne påklædning. For det første er jagttøj kendetegnet ved at være mørkegrønt og andre camouflage farver. Det skyldes, at man ikke skal kunne ses af dyrene i skoven.

Vildsvin_jagt_tegn

Tager man militærtøj på med grønlige og brunlige farver vil man meget nemmere kunne gå i ét med naturen. Der er også det aspekt ved militærfarvet tøj, at der er traditioner forbundet hermed. Man har i mange århundreder gået på jagt i den samme type af tøj, hvorfor det stadig er sådan man gør.

Der er sammenhæng mellem formål og påklædning

Er du vant til at gå på jagt kan det godt være, at du ønsker at tage ud i skoven af og til uden gevær eller anden form for skydevåben. Her er trekking eller vandring et godt alternativ. Dog bør man være opmærksom på, at der bør være lidt forskel på hvordan man bedst klæder sig på til jagt og trekking.

Når man er på jagt ønsker man for eksempel at gå i ét med naturen for ikke at blive set. Hvis man derimod skal trekke har man ikke noget imod at blive set. Faktisk kan det være en fordel at blive set når man trekker. Det kan nemlig gøre, at man er mere sikker når man går rundt.

Når man skal købe påklædning til vandring og trekking bør man derfor tænke mere på skrigende farver, der skiller sig ud.

Jagt

Praktisk tøj skal både være tørt og varmt

Der er to ting, som alt tøj der bruges til vandring og jagt skal leve op til. For det første skal tøjet være varmt da man ikke ved hvor lang tid det ender med, at man er i skoven. Derudover skal det være vandtæt. Ellers risikerer man, at blive syg eller på anden måde få det dårligt.