xyz12.jpg

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til alle sine interesser og hobbyer. Hvis du er en af dem, der kan lide jagt, fiskeri og friluftsliv generelt kan du sikkert også nikke genkendende til, at dette er mere end ”bare” en hobby. Der er i stedet tale om en livsstil der kræver, at man indstiller hverdagen herefter for at få det mest optimale ud af det. Det er svært at leve et friluftsliv på halv tid, ligesom det er svært at se dig tilfreds med. Nedenfor kan du læse mere om de overvejelser du bør gøre dig, hvis du ønsker at have mere tid til friluftslivet i hverdagen, og hvordan du kan inkorporere det i det daglige.

outdoor

Prioriteringer i forhold til arbejde

Arbejde fylder rigtig meget i de fleste menneskers liv. Det er en ting der er meget svær at prioritere til og fra, da man naturligvis er nødsaget til at have et arbejde. Det man alligevel kan gøre, er at lave små beregninger på hvor meget man behøver at arbejde, for at have penge nok. Rigtig mange mennesker har faktisk råd til at gå nogle timer ned, og stadig have penge til sine udgifter. Selv et par timer mere i ugen kan betyde rigtig meget.

Prioriteringer i forhold til bolig og hjemmet

Man må gøre op med sig selv hvor meget friluftslivet skal fylde i hverdagen. Bestemmer man sig for at det er et og alt, er der ikke så meget tid til de huslige pligter og gøremål. Det er derfor også nødvendigt at vælge boligstørrelse herefter. Downsizing kan være fornuftigt i forhold til at der hermed ikke er så meget plads at holde med rengøring, ligesom du givet vis vil spare omkostninger, som kan gå til dine interesser med friluftslivet. I den bolig kan du nemt indtænke det naturlige, det nemme og det miljømæssigt rigtige. Du kan fx tænke i energirigtige løsninger samt du kan tænke økologisk. I forhold til økologi er der en del at hente på madfronten. Du kan fx overveje at bestille mad fra Aarstiderne der tilbyder dette. På denne måde opnår du flere fordele. For det første er det økologisk og sund kost. Derudover bliver det leveret lige til døren, hvilket vil medføre at du sparer tid på indkøb og igen har mere tid til friluftslivet.

natur

Beslut dig for hvor meget det skal fylde

Selvom friluftsliv er en livsstil, kan man sagtens prioritere hvor meget det skal fylde. Man kan vælge at indrette sit liv så det blender sammen med hverdagen, men man kan også gøre det anderledes. Der er stor forskel på om hele familien eller kun dele af den deler interessen. Hvis alle ikke er med på livsstilen, er det måske mere optimalt at dem der ønsker at dyrke det ikke lader det fylde alle hverdage. Det kan i stedet være at man bruger en bestemt sæson til jagt i weekenden, fisker hver søndag, eller sætter tingene i system på en anden måde. Det er vigtigt at man stemmer overens med resten af familien, hvor meget det må fylde, netop fordi det mere er en livsstil end en hobby. Man kan sagtens have det som livsstil uden at resten af familien deler passionen, så længe det afstemmes hvor meget det skal fylde og hvor meget tid der må bruges på det.