xyz12.jpg

Trekkingture er en fantastisk måde at opleve nye områder, lande og landskaber på. Ofte varer en trekkingtur flere dage eller uger, og man vil for det meste trekke uden for civilisationens rækkevidde. Derfor er det vigtigt at medbringe det rigtige udstyr, så man er sikker på at kunne klare sig gennem hele turen uanset, hvilke overraskelser der måtte vente.

Dette udstyr skal du medbringe

Noget udstyr skal bare stå på pakkelisten, inden du drager afsted på din trekkingtur. Sidder du fx og planlægger din første tur, så anbefales det i hvert fald at købe disse ting:

Rygsæk

Dagstursrygsæk

Trekkingsko

Sovepose

Liggeunderlag

Telt

Spise- og kogegrej

Tændstikker

Toiletpapir

Tøj til forskellige lag og forskelligt slags vejr

Solhat

Håndklæde

Lommelygte

Lommekniv

Vandflaske

Førstehjælpsudstyr

Solcreme

Kort/kompas

Proviant

Pas/kort/penge

Desuden finder der udstyr som ikke er absolut nødvendige, men som kan være en god ide at medbringe:

Myggespray

Solbriller

Kamera

Læsebøger

Dagbog

Blyant

Andet underholdning

Køb udstyr af ordentlig kvalitet

Da mange trekkingture foregår i vanskeligt terræn, sætter det visse krav til udstyret, du medbringer. Det er altså ikke på disse ture, at du skal gå på kompromis med kvaliteten, da det kan ende med at koste dig dyrt på andre måder.

trekking_mand_vandre_tur

Når du fx køber en sovepose, er det vigtigt, at den kan holde til de kuldegrader, du udsætter den for. Skal du overnatte et sted, hvor du kan risikere, at det bliver minusgrader om natten, så sørg for, at soveposen er beregnet til dette. Det samme gør sig også gældende med alt det andet udstyr. Du kommer fx til at gå rigtig langt i løbet af de dage, du er afsted, og derfor skal dine sko været lavet af det rigtige materiale, som både skal være behageligt samtidig med, at det kan klare sig i terrænet.

Pak let

Nogle trekkingture foregår ved hjælp af diverse ride- eller trækdyr, og i disse tilfælde kan du tillade dig at tage lidt mere med, end hvad der normalt anbefales. Men mange andre trekkingture foregå udelukkende til fods og med dig som den eneste bærer for dine ting. Her er det vigtigt, at du ikke har pakket alt for tungt, da du skal kunne holde til at bære din rygsæk det meste af dagen i ujævnt og besværligt terræn.

Tommelfingerreglen lyder, at din rygsæk højst må veje 25-30% procent af din kropsvægt. Dvs. vejer du 80 kg må din rygsæk maksimalt veje 24 kg. Selvom det kan lade sig gøre at bære rundt på 24 kg, så kommer du dog til at gå rundt med en tung rygsæk, og det anbefales derfor altid at pakke lettere end den maksimale kilovægt og generelt så let som muligt.

trekking_mand_vandre_tur

Få hjælp at købe det rigtig udstyr

Selvom det er muligt at søge sig frem til diverse pakkelister på nettet, så kan det altid anbefales at få professional hjælp med hensyn til at købe og pakke det rigtige udstyr. Med mindre man selvfølgeligt er en erfaren trekker. Der findes bl.a. flere friluftsbutikker, hvor ekspedienter kan hjælpe dig med dine indkøb. Hvis du har booket din trekkingtur gennem et rejsebureau, kan de som regel også være behjælpelige med udstyret, så du føler dig godt klædt på inden afrejse.