xyz12.jpg

Går du og drømmer om den perfekte jagt med hund, så er det bedste sted at starte ved at anskaffe sig en jagtdygtig hund, som kan finde ud af at jage, følge sine instinkter og samtidigt være velopdragen og pligtopfyldende – alt det kræves nemlig for at få den perfekte jagthund.

 

Køb en hvalp med jagt i generne

Hvis du endnu ikke har en hund, som kan udvikles til en jagthund, så kan du købe en hvalp. Her er det en stor fordel at vælge en hund, som har jagt i generne. Med det menes der, at det kun vil være nemmere og mere lige til at opdrage en hvalp til jagt, hvis hvalpens forældre og dermed forfædre har været vant til jagt. På den måde vil avlet naturligvis have generne i sig.

Det kan være en stor udfordring at skulle opdrage en voksen hund fra at være en almindelig familiehund eller selskabshund, til pludseligt at skulle være en jagthund uden videre. Det ligger sjældent til hundens natur, hvis den ikke er af en jagtdygtig race eller har jagtdygtige gener. Du bør derfor allerede fra køb af hvalpen have jagt i tankerne, så du anskaffer en hund, som kan varetage den store opgave som værende jagthund.

hund

Opdrag hunden fra den er hvalp

Når du har købt dig en hvalp, som skal trænes op til jagthund, er den bedste idé at begynde at træne den op fra en helt ung alder. Det kan næsten kun gå for langsomt. En god idé kan være at lade hvalpen føle sig helt tryg i dit selskab, inden du begynder at træne med den, men derefter er det bare om at komme i gang med træningen.

Når hvalpen er blevet tryg ved dig, kan du roligt begynde at træne den op med almindeligt hundelegetøj. Se udvalget af KONG hundelegetøj. Ved at bruge almindeligt hundelegetøj vil hvalpen sjældent opfange, at du har en bagtanke med træningen. Med hundelegetøj og godbidder kommer du langt. Træn eksempelvis din hund i lydighed, i sit og dæk eller måske i tålmodighed. Med en madglad hvalp kan det være svært at træne med godbidder, men når først hvalpen så endeligt har gennemført den slags træning, kan den mere end man først lige antager,

 

Tag hunden med på jagt

Når din hund har nået en vis alder, er den klar til at komme med på jagt. Hvornår den er klar, er meget individuelt fra hund til hund og fra ejer til ejer. Din hund vil få meget ud af at deltage i vaskeægte jagte, så det er bare om at have tillid og tiltro til, at din hund nok skal kunne klare at adlyde og agere pænt.