xyz12.jpg

Oplev spændingen og suset ved en storstilet vildsvinejagt i det østlige Europa. Vildsvin er snedige dyr og jagten på en sådan krabat vil uanset din erfaring, med garanti kunne få dit hjerte til at slå et ekstra slag. Spændingen er stor, jagtmarkerne større og udbyttet i en klasse for sig.

På en vildsvinejagt vil du møde et dyr, som i kløgt, hurtighed og størrelse, potentielt vil kunne udfordre selv den mest erfarne jæger. I det følgende vil vi beskrive lidt om jagten på det europæiske vildsvin og de metoder, som anvendes.

Jagt i det østlige Europa

Det er efterhånden muligt at gå på vildsvinejagt i det meste af Europa. Svinene har bredt sig over de fleste landegrænser og selv hos vores naboer i Sverige er der gode muligheder for at skyde en ordentlig krabat af et vildsvin. Det er dog stadig i det østlige Europa at bestanden og chancerne er størst, hvis man gerne vil på jagt efter et svin på de 300 kilo.

Særligt i Polen og i Ungarn er der gode forudsætninger for en fin jagt. Også i det østlige Kroatien er der god mulighed for at komme til at skyde en af de store Vildsvin. I alle tre landes tilfælde findes der ud over store vildsvin, dygtige arrangører af klapjagt, så jagten foregår under ordnede forhold. Sidst men ikke mindst skal Tyrkiet nævnes som det bedste sted for jagt på det store Europæiske vildsvin.

Vildsvin_jagt

Betingelserne for svinets levesteder er gode og her er bestanden stor. Vil man gerne jage i Tyrkiet, så sørg altid for at læse godt op på regler og jagtselskabet inden en eventuel rejse.

Jagtformen

Der er to mulige jagtformer ved vildsvinejagt. Den ene er at jage vildsvinet i bevægelse. I denne jagtform driver en flok svinene frem og ved den rette afstand skyder man. Anden mulighed for jagt på vildsvin er på anstand. Ved jagt på anstand skyder man fra jagt tårne og lokker dyrene frem ved hjælp af lokkemad på jorden.

Det er typisk ved denne jagt, at det er muligt at skyde de helt store og listige vildsvin kendt under navnet keilere. Man skal huske at vildsvinet er et særdeles klogt bytte og de kan nemt overliste selv den mest erfarne jæger, hvis han er uopmærksom.

Kaliber og våbenvalg til brug ved en vildsvinejagt

Vildsvin er store dyr, som skydes med en høj kalibre. 9,3 kalibrere er den mest brugte og bruges ved begge føromtalte jagtformer. Magnum kalibre som 338 Win Mag og 300 Win Mag er ligeledes velegnede til vildsvinejagt. Men spørg altid den pågældende jagtarrangør inden en eventuel rejse.

Vildsvin_jagt

Nyd et jagtophold i flere dage

Ved vildsvinejagt i det østlige Europa vil man ikke kun opleve gode jagtmuligheder, men også god valuta for pengene. Der findes mange gode muligheder for længere ophold af en uges varighed. Her kombinerer man sit ophold med jagt, middage, naturoplevelser og eventuelle ønsker fra jer som rejsende.

Tag et par dage på ski i bjergene. Oplev en af de østeuropæiske storbyer eller noget helt tredje. En rejse i Østeuropa kan byde på store oplevelser til priser, som man ikke finder i det centrale og nordlige Europa.