xyz12.jpg

Normalt når man tænker og snakker om at trekke, tænkes der typisk på prægtige ture i det vilde syd. Som en tur rundt om Annapurna i det bjergrige Nepal eller andre eksotiske og vilde steder. Men der er faktisk ingen grund til at begrænse sin trekking til de sydlige himmelstrøg. Europa og også det nordlige Europa tilbyder en masse smukke oplevelser hvis du vil trekke og have en smuk naturoplevelse. Herunder kommer nogle gode rejsetilbud nordpå til dig, der gerne vil trekke i naturen og ikke begive dig så langt væk hjemmefra.

 

5 gode tips til dig, der gerne vil trekke i naturen

Herunder kommer der 5 gode tips til dig, der gerne vil trekke i naturen og som gerne vil have nogle gode rejsetilbud nordpå.

 

  • Laugavegur Trail – Island

Island har en væld af smukke trekkingture og det kan være svært at vælge en. En af dem er en 5 dags trekkingtur, der går igennem det islandske højland. Den starter i Landsmannalaugar, forsætter tværs igennem Fjallabak og ender i den frodige Þórsmörk dal. Turen tilbyder panoramaudsigt, frodige og farverige bjerge, vandfald, turkisfarvede søger og varme kilder. Det eneste minus ved Island er at det ikke hører til de billige steder at trekke. Du skal regne med omkring 1000 kr. pr. person og incl. overnatning, samt bagagetransport.

 

  • Trolltunga Trail – Norge

Ligesom Island har Norge et utal af smukke trekking ture at vælge imellem. Trolltunga er en af dem. Modsat mange af de andre ture er dette en endags tur på omkring 20 km, men du ender med at stige 900 meter i løbet af turen og slutter af med en at stå på en stejl klippe i 1100 meters højde og med den smukkeste udsigt over Trolltunga klippespids.

 

  • West Highland way – Skotland

Er en 154 km lang trekking tur, der tager dig igennem Skotlands bjergtagende natur. Turen starter i Glasgow og ender i Fort William. Til Harry Potter fans og andre barnlige sjæle skal det nævnes at det her er muligt at tage en tur med Hogwarts Expressen. Det er muligt at slå et telt op eller overnatte på B&B undervejs.

 

  • Kat Walk – Østrig

Er en 7 dages trekking tur på 104 km, der går gennem det smukke Tyrol. Det er muligt at få transporteret sin bagage og overnatte på små hyggelige pensionater i små charmerende landsbyer. Det er ligeledes muligt bage at tage et par dage.

 

  • The Fishermann’s trail – Portugal

En 120 km. lang trekking tur langs Portugals kystlinje. Turen siges at være en af de smukkeste kystvandringer i verden og kan kun foretages til fods på grund af sandet.

De lokale langs ruten bruger den stadig til at finde gode fiskesteder og til at tage en dukkert i det smukke Middelhav.

 

At trekke i Europa

For en skandinav er Frankrig, Italien og Portugal selvfølgelig sydpå, men set i forhold til Asien er Europa nordpå. Det er muligt selv at tage telt med hvis man har lyst til at overnatte i det fri og ellers tilbydes der overnatning og bagagetransport langs de fleste ruter.