xyz12.jpg

Har du penge, kan du få, har du ingen, må du gøre dig mere umage.

Du får en løn, som kan betale din faste udgifter, men også burde kunne bære dit forbrug. Alligevel møder du måned efter måned et minus på kontoen. Her får du hjælp til at vende det minus på hovedet.

Ved få simple ændringer i din privatøkonomi og ved at ændre din tankegang en smule, kan du ende med plusser, når måneden er slut. Endelig er du en af de mennesker, som kan have en opsparing.

De tunge, faste udgifter

Den nemmeste måde at spare penge på – og mest behagelige måde – er ved, at du sparer uden at registrere en ændring i forbruget. Det lyder mere hokuspokus, end det faktisk er.

Ved at ændre nogle af de tunge, faste udgifter kan det lade sig at gøre. Du går ind på din netbank og går de tunge udgifter igennem.

Huslejen kan du formentlig ikke gøre meget ved.

Udgifter til varme og vand kan måske spare på ved at finde et billigere elselskab.

Regninger til bilen i form at brændstof og forsikringer kan du også spare på. Start ved forsikringen og tænk over brændstoffet løbene. På den måde mærker du mindre til, at du forsøger at spare.

Selvfølgelig skal du også finde en billig forsikring, som kan erstatte din dyre husforsikring, ulykkesforsikring osv. Gå gerne ind og ret i forsikringen, så den dækker det du har behov for og ikke mere.

Herefter kommer a-kasse og fagforening. Mange af os er blot medlem af en af disse, fordi den kom med uddannelsen, studiet eller jobbet. Men du kan finde billigere, mere passende til og måske bedre.

guld

De mindre kløgtige udgifter

Herefter skal du kigge på de lidt mindre tunge udgifter, som også betales på månedlig basis. Her vil et kig på netbanken i første omgang kunne hjælpe til, at du finder ud af, hvilke og hvor mange det drejer sig om.

Det handler her om: mobilabonnement, fitnessabonnement, streamingtjenester – musik og serier – medlemskaber, velgørenhed osv. Udgifter på 50-2-300 kr. Ofte glemmer vi nogle af disse udgifter, fordi de ikke fylder så meget i det store hele.

Men 50 eller 100 kr. om måneden bliver dyrt i længden, særligt hvis du ikke får noget ud af tjenesten. Gå derfor igennem alle dine abonnementer, og skriv dem op på en liste.

Nu tjekker du først, hvor meget du faktisk har benyttet dem over den sidste måned – er det pengene værd?

Derefter tjekker du, om du kan finde et billigere alternativ. Der findes billigere streamingtjenester, billigere mobilabonnement, og nogle gange kan disse lægges sammen hos udbyderen af dit mobilabonnement til din fortjeneste. Undersøg det og skift, hvis muligt.

Impulskøbene

Sidste punkt er at få rettet op på alle de små indkøb, som vi gør os i hverdagen og weekenden uden at registrere dem. Her skal man ændre sin tankegang lidt og udfordre sig selv en smule.

Du behøver ikke købe din mad på vej til arbejde. Du behøver ikke tage på cafe eller bar for lige at bruge 100 kr. Du behøver ikke tage på loppemarked eller shoppingstur, fordi søndagen er lidt kedelig.

Det er alle de små indkøb, som ikke var planlagt, men bare lige skete. Nogle gange bliver vi virkelig glade for disse køb, men ofte er de glemt dagen efter – er de så pengene værd?